Ο Joseph Pilates πίστευε ότι για να φτάσουμε στην ευτυχία είναι απαραίτητο να κατακτήσουμε τον έλεγχο του σώματος μας. Συγκεκριμένα υποστήριζε ότι ”αν στην ηλικία των τριάντα είστε δύσκαμπτοι και αγύμναστοι, τότε θεωρείστε  γερασμένοι”, αν όμως στην ηλικία των εξήντα είστε ευλύγιστοι και δυνατοί, τότε θεωρήστε νέοι”.

Η ίδια η ζωή καταστρέφει το σώμα μας: καμπουριάζουμε όλο και περισσότερο, χάνουμε τη φυσική μας αρμονία, γερνάμε. Η καθημερινότητα μας ωθεί να χρησιμοποιούμε περισσότερο κάποιους μυς, αφήνοντας άλλους να αδρανούν. Το Pilates  μπορεί να αποτελέσει ένα θαυμάσιο αντίδοτο σε όλα αυτά, μέσω ασκήσεων που θα διατείνουν τους μυς, θα ευθυγραμμίσουν την σπονδυλική στήλη και θα δυναμώσουν το σώμα.

Στην αρχή οι ασκήσεις στρώματος ίσως σας φανούν άσχετες με το καθημερινό σας πρόγραμμα. Με υπομονή και επιμονή, πάντως, θα αρχίσετε να συνειδητοποιείτε πως οι κινήσεις αυτές είναι απλώς τα εργαλεία για την κατανόηση του σώματος σας. Μόλις τις μάθετε, ο έλεγχος των μυών μπορεί να εφαρμοστεί σε κάθε λειτουργία των κινήσεών σας, από το περπάτημα και το τρέξιμο ως το σήκωμα και τη μεταφορά κάποιου αντικειμένου.

Η συχνή άσκηση με το Pilates δυναμώνει και τεντώνει όλους τους πυρηνικούς μυς που σχετίζονται  με τη στάση του σώματος. Επικεντρωμένες  λοιπόν ,γύρω από το στομάχι, τους μηρούς, το κάτω μέρος της πλάτης  και τους γλουτούς -το κέντρο, δηλαδή, του σώματος, ή αλλιώς  οι κινήσεις της μεθόδου Pilates επιμένουν στη διατήρηση της σωστής στάσης και της ευθυγράμμισης του σώματος. Αυτά είναι τα ουσιώδη στοιχεία για τη σωστή χρήση των μυών και κάνουν  ακόμη και τους δυσκολότερους καθημερινούς στόχους να μοιάζουν ασήμαντοι.

Δείτε το δεύτερο και τελικό μέρος  “Οι ευεργετικές ιδιότητες του Pilates – μέρος 2

Φυσιοαγωγή© 2018 - Created by Comboweb

Φυσιοαγωγή   Τηλ: 210-6096555