Γυμναστήριο

Ομαδικά Τμήματα

 • Pilates Mat
 • Pilates Reformer
 • Pilates stick
 • Aerial Fitness
 • TRX

Aτομικά Τμήματα

 • Προπόνηση αποκατάστασης τραυματισμών.
 • Προπόνηση σε ισοκινητικό Δυναμόμετρο.
 • Αερόβια  προπόνηση.
 • Προπόνηση ενδυνάμωση.
 • Λειτουργική προπόνηση.
 • Power Plate κ.α.

ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΡΙΤΗ

ΤΕΤΑΡΤΗ

ΠΕΜΠΤΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
16.30 Pilates Mat Pilates Equip. Pilates Mat Pilates Equip. Pilates Equip.
17.30 Pilates Equip. Pilates Equip. Pilates Equip.
18.30 Pilates Equip. Pilates Mat Pilates Equip. Pilates Mat
19.30 Pilates Equip. Pilates Equip. TRX
20.30 TRX Pilates Equip. TRX Pilates Equip.  

ΠΡΟΣΦΟΡΆ ΑΠΡΙΛΙΟΥ

des-exercices-de-pilates-pour-des-bras-fermes (1)

Οι ευεργετικές ιδιότητες του Pilates: 

Ο Joseph Pilates πίστευε ότι για να φτάσουμε στην ευτυχία είναι απαραίτητο να κατακτήσουμε τον έλεγχο του σώματος μας. Συγκεκριμένα υποστήριζε ότι ”αν στην ηλικία των τριάντα είστε δύσκαμπτοι και αγύμναστοι, τότε θεωρείστε  γερασμένοι”, αν όμως στην ηλικία των εξήντα είστε ευλύγιστοι και δυνατοί, τότε θεωρήστε νέοι”.

Η ίδια η ζωή καταστρέφει το σώμα μας: καμπουριάζουμε όλο και περισσότερο, χάνουμε τη φυσική μας αρμονία, γερνάμε. Η καθημερινότητα μας ωθεί να χρησιμοποιούμε περισσότερο κάποιους μυς, αφήνοντας άλλους να αδρανούν. Το Pilates  μπορεί να αποτελέσει ένα θαυμάσιο αντίδοτο σε όλα αυτά, μέσω ασκήσεων που θα διατείνουν τους μυς, θα ευθυγραμμίσουν την σπονδυλική στήλη και θα δυναμώσουν το σώμα.

pilatesΣτην αρχή οι ασκήσεις στρώματος ίσως σας φανούν άσχετες με το καθημερινό σας πρόγραμμα. Με υπομονή και επιμονή, πάντως, θα αρχίσετε να συνειδητοποιείτε πως οι κινήσεις αυτές είναι απλώς τα εργαλεία για την κατανόηση του σώματος σας. Μόλις τις μάθετε, ο έλεγχος των μυών μπορεί να εφαρμοστεί σε κάθε λειτουργία των κινήσεών σας, από το περπάτημα και το τρέξιμο ως το σήκωμα και τη μεταφορά κάποιου αντικειμένου.

Η συχνή άσκηση με το Pilates δυναμώνει και τεντώνει όλους τους πυρηνικούς μυς που σχετίζονται  με τη στάση του σώματος. Επικεντρωμένες  λοιπόν ,γύρω από το στομάχι, τους μηρούς, το κάτω μέρος της πλάτης  και τους γλουτούς -το κέντρο, δηλαδή, του σώματος, ή αλλιώς  οι κινήσεις της μεθόδου Pilates επιμένουν στη διατήρηση της σωστής στάσης και της ευθυγράμμισης του σώματος. Αυτά είναι τα ουσιώδη στοιχεία για τη σωστή χρήση των μυών και κάνουν  ακόμη και τους δυσκολότερους καθημερινούς στόχους να μοιάζουν ασήμαντοι.

H μέθοδος Pilates απευθύνεται σε όλους τους ανθρώπους και είναι ιδιαίτερα ευεργετική, για την αντιμετώπιση όλων των προβλημάτων, που απορρέουν από το σύγχρονο lifestyle. Άσχετα με το πόσο γυμνασμένος και fit είναι κανείς, η μέθοδος Pilates είναι η ιδανική άσκηση, που ανταποκρίνεται στις ανάγκες όλου του κόσμου, από ανθρώπους που κάνουν καθημερινά ώρες καθιστικής ζωής, μέχρι αθλητές. O ίδιος ο J.H. Pilates, χαρακτήρισε τη μέθοδό του «ήπια για τις εγκύους, ασφαλή για τους υπερήλικες, δυναμική για αθλητές και χορευτές».

Εάν μπορούσαμε να συνοψίσουμε την πολυδιάστατη αποτελεσματικότητα της μεθόδου, σε μια φράση, θα λέγαμε ότι Χαρίζει ευεξία και ενεργητικότητα, γυμνάζοντας ολοκληρωτικά και ενιαία όλο το σώμα, με μεγάλη έμφαση στο κέντρο του: τους κοιλιακούς μύες. Όμως, τα ευεργετικά αποτελέσματα της μεθόδου Pilates είναι στην πραγματικότητα, πολύ περισσότερα:

 • Είναι «Γλυπτική του σώματος», γραμμώνοντας και επιμηκύνοντας το σχήμα κάθε μυ.
 • H μέθοδος είναι σχεδιασμένη, έτσι ώστε να ενδυναμώνει το μυοσκελετικό, με τέτοιο τρόπο, ώστε να αποφεύγονται πιθανοί μελλοντικοί τραυματισμοί σε αδύναμα σημεία.
 • Aκόμη, σε συνδυασμό με άλλες μεθόδους, εφαρμόζεται σαν θεραπευτική μέθοδος, από φυσιοθεραπευτές και χειροπράκτες, σε ανθρώπους που έχουν υποστεί τραυματισμούς.
 • Προάγει την απόκτηση της σωστής στάσης του σώματος, και της σωστής αναπνοής.

 

Γυμναστήριο

Σωματική Άσκηση και Υγεία

Η αντίληψη για την ωφέλεια από τη σωματική άσκηση είναι διαδεδομένη σε όλο το κόσμο. Αυτό τουλάχιστον υποδηλώνουν το υποχρεωτικό μάθημα της γυμναστικής στα σχολεία, ο μεγάλος αριθμός αθλητικών συλλόγων και η ευρεία ενασχόληση ανθρώπων μέσης και μεγάλης ηλικίας με τη γυμναστική και τα σπορ, καθώς επίσης και η τεράστια ανάπτυξη της βιομηχανίας αθλητικών ειδών.

Σήμερα με τη χρήση των μηχανικών μέσων στις μετακινήσεις των ανθρώπων στις εργασίες τους, με τη κατανάλωση μεγάλης ποσότητας τροφίμων, με την αναγκαστική διαβίωση σε πολυπληθή αστικά κέντρα με χαμηλό συντελεστή πρασίνου, το σωματικό βάρος αυξάνει, οι σωματικές ικανότητες περιορίζονται και ως φυσικό επακόλουθο εμφανίζονται ασθένειες που συνδέονται με αυτό το τρόπο ζωής.

Είναι πλέον από όλους αποδεκτό, πως η άσκηση όχι μόνο διατηρεί και βελτιώνει ένα υγιές σώμα, αλλά θεραπεύει και ένα σώμα που πάσχει, καθώς και μια ψυχή που συμπάσχει με το σώμα. Με άλλα λόγια, το μήνυμα της άσκησης δεν απευθύνεται μόνο στους υγιείς, αλλά και στους πάσχοντες ανθρώπους, με σκοπό να προλαμβάνονται οι ασθένειες και να βελτιώνονται διάφορες νοσηρές καταστάσεις.

Η άσκηση είναι το σημαντικότερο ερέθισμα για την ομαλή και συμμετρική ανάπτυξη του μυοσκελετικού συστήματος του σώματός μας από τη γέννησή μας ως τη πλήρη σωματική μας ωριμότητα.

Με τη μακρόχρονη και συστηματική άσκηση, (όπως και με τη σκληρή σωματική εργασία), οι μύες του σώματος ισχυροποιούνται, απαλλάσσονται από το περιττό λίπος, μορφοποιούνται, δίνοντας χάρη και ομορφιά στο ανθρώπινο παράστημα. Η ισχυροποίηση των μυών έχει ένα πολύ πρακτικό αποτέλεσμα : κάνει το άτομο ικανό να έχει άνεση στις καθημερινές σωματικές του ενέργειες και του δίνει τη δυνατότητα να αντιμετωπίζει κάθε πρόσθετο πρόβλημα με ευκολία. Το άτομο γίνεται παραγωγικό χωρίς να κουράζεται υπερβολικά κι αυτό το γεμίζει με αυτοεκτίμηση και ικανοποίηση, συναισθήματα τόσο αναγκαία για τη ψυχική μας υγεία.

Έχουμε δύο ειδών σωματικής άσκησης: την ισοτονική ή κινητική άσκηση όπως π.χ. περπάτημα, τρέξιμο, ποδηλασία, μπάσκετ, ποδόσφαιρο, τέννις, χορός, κολύμβηση και την ισομετρική ή στατική άσκηση όπως π.χ. άρση βαρών, πάλη, κωπηλασία, θαλάσσιο σκι, χειρολαβή, ελατήρια.

Με την ισοτονική άσκηση αυξάνεται η ικανότητα του οργανισμού να παράγει κάποιο μηχανικό έργο, βελτιώνονται τα αντανακλαστικά και το άτομο εμφανίζεται με ένα ωραίο παρουσιαστικό γεμάτο ψυχική και σωματική υγεία.

Ποιά είναι τα οφέλη από την τακτική άσκηση;

 • Καλύτερη φυσική κατάσταση και βελτίωση διαφόρων δεικτών υγείας, όπως χοληστερίνη, αρτηριακή πίεση, οστική πυκνότητα για τη πρόληψη της οστεοπόρωσης, κλπ.
 • Οφέλη στη ψυχική υγεία, λιγότερο στρες, καλύτερος ύπνος και γενικά καλύτερη διάθεση.
 • Απώλεια βάρους-λίπους (εφόσον φυσικά είναι το ζητούμενο). Γενικά, καλύτερη σωματική σύσταση, που σημαίνει λιγότερο λίπος και περισσότερο μυϊκό ιστό, άρα και ένα τονωμένο, γυμνασμένο σώμα.
 • Ένα νέο, σημαντικό και πολύ ωφέλιμο χόμπι, που σας δίνει τη δυνατότητα να ξεφύγετε από τη καθημερινή ρουτίνα.
 • Ενίσχυση των καλών συνηθειών (π.χ. καλή διατροφή) και περιορισμός των κακών (π.χ. κάπνισμα, κακή διατροφή). Ας δούμε πως πρέπει να ξεκινήσει κανείς τη γυμναστική, ποιοί θα είναι οι στόχοι και οι ρυθμοί που θα ακολουθηθούν.

Εάν πρόκειται για άτομα που έκαναν προηγουμένως καθιστική ζωή, είναι παχύσαρκα, μεσήλικα και άνω ή με βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό, σαφώς θα πρέπει να προηγηθεί μια συνάντηση με το γιατρό τους και να ακολουθήσουν τις οδηγίες του. Εάν επίσης παρατηρούνται πόνος στο στήθος, στην αριστερή πλευρά του αυχένα και στον ώμο (ή στο χέρι), ζαλάδες, έντονο λαχάνιασμα, δυσκολία στην αναπνοή, κατά τη διάρκεια ή μετά από μία άσκηση, ή λαμβάνονται φάρμακα για τον έλεγχο της πίεσης ή ενός καρδιακού προβλήματος ή υπάρχουν σοβαρές ενοχλήσεις σε οστά και αρθρώσεις, θα πρέπει να προηγηθεί συνεννόηση με το γιατρό. Γενικά, όμως, είναι αρκετά ασφαλές να αρχίσουμε σταδιακά ένα πρόγραμμα γυμναστικής, σχεδιασμένο από έναν επαγγελματία του χώρου της άσκησης.

Φυσιοαγωγή - γυμναστήριο

Για να έχουμε υγεία θα πρέπει εκτός από τη γυμναστική να προσέχουμε καθημερινά και τη διατροφή μας!!!

Οι υπηρεσίες αυτές προσφέρονται με σύγχρονες μεθόδους σε ένα άνετο και καθαρό χώρο.Κύριο μέλημα του γυμναστηρίου μας είναι να προσφέρει με ασφάλεια, ποιοτικές υπηρεσίες
γυμναστικής σε άτομα ηλικίας από 4 έως 104 ετών, γυναίκες και άνδρες.